Lovitură pentru pensionari! Ludovic Orban a anunțat când vor mai crește pensiile: nu va fi anul ăsta.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat luni că punctul de pensie va crește de la 1 ianuarie 2022.

Lovitură pentru pensionari! Creștere doar teoretică a pensiilor

Orban e explicat că pensiile vor crește cu rata inflației, plus 50% din procentul cu care se va majora salariul mediu.

În plus, liderul PNL a explicat faptul că majorarea pensiilor în cursul anului, așa cum a fost cazul și în 2020, când punctul de pensie a crescut începând cu 1 septembrie, nu face decât să producă haos și confuzie.

”De asemenea, există o decizie luată, privitoare la pensii. Pensiile vor crește de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creșterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263, și anume compensarea în proporție de sută la sută a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflației și, de asemenea, creșterea puterii de cumpărare prin creșterea punctului de pensie cu 50 % din creșterea salariului mediu brut pe economie.” -a declarat președintele PNL.

Va exista și o recalculare a punctului de pensie

El a mai precizat că va exista și o recalculare a punctului de pensie, recalculare care se va face cât mai rapid ”posibil”, ”astfel încât să se facă dreptate pentru pensionari”.

”Procedura de recalculare urmărește un lucru foarte simplu, și anume, dacă un pensinar are o contribuție similară să aibă aceeași pensie indiferent de anul în care s-a pensionat.” – a mai spus Ludovic Orban.

Trebuie precizat că, prin această decizie, PNL își încalcă propriul calendar legat de creșterea pensiilor, pe care l-a făcut deja public și în care prevedea majorări de pensii, în scopul unui avans până la atingerea procentului de 40%, inclusiv în cursul anului 2021.

Iar creșterea anunțată pentru 1 ianuarie este mai mult decât iluzorie, în condițiile în care în acest moment nu se cunoște dacă rata anuală inflației ca consemna un avans și nici cu cât și dacă va fi majorat salariul minim.

Orban a mai precizat, cu aceeași ocazie, că nu s-a luat o decizie privind sporurile bugetarilor, dar pentru 2021 nu se vor mai acorda vouchere de vacanță.