Viorica Dăncilă are parte de o adevărată surpriză cu două zile înainte de ultimul tur al elgerilor prezidențile. Se pare că Uniunea Militarilor si Polițiștilor “Mihai Viteazul” sprijină alegerea Vioricăi Dăncilă ca președinte al României.

Decizia de a o vota pe Dăncilă pentru funcția de președinte al Romaniei vine după ce pe 14 noiembrie 2019 conducerea Uniunii a semnat un Protocol de colaborare.

Protocolul mai sus menționat dorește să apere demnitatea și drepturile militarilor și polițiștilor, activi și rezerviști.

Protocolul subliniază faptul că președintele PSD, doamna Viorica Dăncilă, nu consideră pensiile militare ca fiind pensii speciale, ci ocupaționale. Partidul Social Democrat nu va accepta ca pensiile acestei categorii de personal să fie tăiate prin modificări legislative.

De asemenea, PSD s-a angajat să susțină în Parlament revenirea la prevederile inițiale ale Legii 223/2015, promovată și susținută de generalul Gabriel Oprea, în calitate de vicepremier pentru securitate națională, asumată de PSD, votată de Parlament si promulgată de președinte.