Ludovic Orban a subliniat că ne vom putea bucura de Revelion doar dacă restricțiile sunt respectate astfel încât să înregistrăm o scădere a numărului de contaminări.

„Am văzut un semi fake news. Am zis că dacă într-o localitate rata de infectare se menține la peste 3 la mia de locuitori nu sunt permise activitățile în cadrul restaurantelor. De asemenea, întrebat de petreceri private am spus că dacă se menține actualul nivel al infectărilor cel mai probabil, ele fiind considerate petreceri private, e posibil să nu fie permise. Până la revelion mai avem mult. Dacă oamenii respectă vom putea reveni la un nivel de normalitate”, a spus Ludovic Orban.

Noi restricții în România?

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) se va reuni, luni, pentru a actualiza lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat în contextul pandemiei de COVID-19.

„Astăzi este şedinţa săptămânală, obişnuită, a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care are ca principal obiectiv acela de a actualiza lista ţărilor pentru a stabili măsurile care se impun pentru ţările care depăşesc indicele de răspândire din România sau pentru a scoate ţări care au coborât sub nivelul de răspândire de la măsurile pe care le aplicăm”, a anunţat premierul Ludovic Orban, la sediul PNL.

Avertismentul lui Orban privind Revelionul

Ludovic Orban a subliniat faptul că petrecerile vor fi interzise, iar acest lucru este valabil și în cazul revelionului. Potrivit premierului, adunările sunt extrem de periculoase și ne pot pune sănătatea în pericol.

De asemenea, dacă o singură persoană este bolnavă, aceasta îi poate infecta pe toți fără măcar să-și dea seama. În acest context, Orban a făcut un apel la români să se abțină în acest an și să amâne petrecerile pentru perioadele în care pandemia va luat sfârșit.

„Să nu mai participe. Un mesaj foarte simplu. Putem să mai amânăm un pic dorinţa de a ne distra sau ne putem distra într-un mod în care să nu se pună în pericol sănătatea. Faptul că se organizează astfel de petreceri riscă să pună în pericol sănătatea. În general, foarte mulţi tineri se duc la astfel de petreceri.

Tinerii poate nici nu simt, foarte mulţi sunt asimptomatici, dar ei duc boala acasă. Atunci când un tânăr se îmbolnăveşte, riscă să-şi îmbolnăvească rudele, bunicii care sunt mai expuşi. Rugămintea mea către cei care participă la astfel de petreceri este să amâne”, a declarat duminică Orban.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea