„O atenţie deosebită o acordăm şi centurii Bacăului – vom privi foarte atent la acest lucru. În iunie, se desemnează câştigătorul licitaţiei şi sperăm să învăţăm din erorile din trecut şi să mergem înainte pe un drum tot mai neted şi în care să punem în practică tot ce ne-am propus. Acordăm tot sprijinul pentru centura Bacăului. Aici vorbim tot de fonduri europene şi nu ne permitem să pierdem fonduri europene atunci când avem nevoie de atâtea şi atâtea fonduri europene”, a declarat premierul Vorica Dăncilă.

Prim-ministrul a adăugat că în şedinţa de joi a guvernului vor fi prezentate mai multe note de fundamentare pentru autostrăzi.  „Avem în plan şi autostrăzile, voi veni în şedinţa de joi cu câteva note de fundamentare pentru câteva autostrăzi. Vom merge pe construcţia de autostrăzi atât din fonduri europene, dar avem şi legea parteneriatului public-privat, apărută deja în Monitorul Oficial, şi ne vom axa şi pe această lege”, a precizat premierul. 

Şoseaua de centură a municipiului Bacău va avea o lungime de circa 30,8 kilometri din care 16,3 kilometri vor avea profil de autostradă. Valoarea estimată a contractului este de circa 770 milioane lei fără TVA, iar durata lucrărilor este de 96 luni. Aegrpres