Anunț de ultimă oră al celor de la ANAF. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a colectat în iunie venituri bugetare în sumă de 23,1 miliarde de lei, cu 4 miliarde de lei (+21,1%) mai mult decât în aceeaşi lună a anului trecut, îndeplinindu-se astfel programul de colectare stabilit prin legile bugetare anuale.

„În luna iunie a.c., Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a colectat venituri bugetare în sumă de 23,10 miliarde de lei şi s-a îndeplinit programul de colectare stabilit prin legile bugetare anuale, respectiv Legea bugetului de stat nr. 50/2019 şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat nr. 47/2019”, se arată într-un comunicat al ANAF.

În acelaşi timp, s-a restituit contribuabililor TVA în cuantum de 1,2 miliarde de lei în luna iunie, iar în semestrul I 2019 TVA restituită a totalizat 9,2 miliarde de lei – cu 395,37 milioane de lei în plus faţă de perioada similară a anului 2018.

„Obiectivul ANAF este de a asigura veniturile statului prin creşterea gradului de colectare, iar printre priorităţi se numără rambursarea sumelor cuvenite din TVA, necesare dezvoltării activităţii mediului de afaceri”, precizează instituţia.