Răsturnare de situație. Gigantul Dacia urmează să producă un model revoluționar. Este vorba despre Arkana, un model SUV-Coupe al celor de la Renault. Acesta ar putea fi comercializat în Europa sub brandul Dacia. Imaginile au fost surprinse chiar în România.

Specialiștii spun că noul model seamănă cu BMX X4, dar într-o variant ieftină. Automobilul va fi lansat pe piață chiar în 2019, dar mai întâi în Rusia. Fabricat iniţial în uzinele din Moscova, acest SUV – Coupé va fi comercializat şi pe alte pieţe sub marca Renault sau Dacia cu acelaşi unic design, dar adaptat, de asemenea, la aşteptările clienţilor locali, susţin oficialii francezi.

Sunt totuși probleme. Unele surse afirmă că lansarea în Europa a modelului Dacia Arkana este sub semnul întrebării din cauza riscului de concurenţă cu Renault Kadjar. Noul model va beneficia de o nouă platformă, diferită de cea a actualului Duster. Este vorba despre platforma CMF-B, cea  utilizată de noua generaţie Clio.

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentantul Renault, maşina va avea o lungime comparabilă cu cea a lui Duster (aproximativ 4,30 metri), va avea un caracter sportiv şi va costa între 20.000 şi 22.000 de euro. Renault vrea să ajungă la vânzări anuale de 5 milioane unităţi până în 2022, iar Arkana va juca un rol cheie în atingerea acestui obiectiv. Compania auto franceză n-a avansat momentan ţinte de vânzări, dar e clar că la capacitate de producţie maximă (probabil prin 2020-2021), Arkana va fi comercializat în peste 200.000 de exemplare pe an, la nivel mondial. Probabil, din acest motiv, în prezent, uzina din Piteşti este în plin proces de mărire a capacităţii de producţie, anunță adevarul.ro.

Oficialii companiei Renault au anunţat şi schimbarea platformei pe care vor fi lansate viitoarele modele Dacia, cu aceeaşi CMF-B, în special din motive de siguranţă.

Dacia ArkanaDacia Arkana 2