Sumele pentru cercetare, digitalizare și modernizare, de asemenea, s-au dublat. Investițiile se fac acum pentru ca să dea roade în anii următori, fabrica având în plan ca, până în 2028, să-și dubleze cifra de afaceri , exportul și să devină de 2,5 ori mai profitabilă.

Printre altele, investițiile noi din 2020 au fost direcționate pentru realizarea unei noi facilități pentru produse topice – valoare proiect 14,5 milioane lei, iar cercetării pentru dezvoltarea de produse noi i-au fost alocate 2,7 milioane lei.

Această activitate este orientată spre acele molecule valoroase pentru sănătatea pacienţilor, care oferă perspective de consolidare a portofoliului de bază al companiei (antiinfecţioase, medicamente topice), dar şi spre clase terapeutice specializate (medicamente pentru tratamentul bolilor cronice, medicamente pentru Sistemul Nervos Central, medicamente pentru Medicina de Urgență).

Pe piața din România, Antibiotice Iași este lider în producția de medicamente antiinfecțioase

“Antibiotice trebuie să rămână cea mai importantă companie farmaceutică cu capital românesc… Dublarea cifrei de afaceri în următoarea perioadă reprezintă o țintă predilectă, iar expansiunea internațională este cu siguranță cel mai important demers al acționarilor companiei. Bineînțeles că ținta noastră o reprezintă creșterea profitabilității afacerii.

Această creștere o realizăm în primul rând prin investirea periodică a profitului în dezvoltarea produselor, cercetarea aplicativă, parteneriate durabile, cu atât mai mult în această perioadă extrem de dificilă pentru întreaga comunitate de afaceri de peste tot din lume”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iași.

Potrivit acestuia, 5 direcții principale vor caracteriza activitatea Antibiotice, în următorii ani: adaptarea strategică a resurselor umane , Adaptarea strategică a portofoliului de produse, Perfecționarea continuă a Sistemului de Management Integrat (calitate, mediu, sănătate și securitate în muncă), Planificarea strategică și managementul performanței, Guvernanța Corporativă. Ministerul Sănătății, ca acționar majoritar al Antibiotice, a aprobat direcționarea unor părți din profiturile anuale către finanțarea politicii strategice și de investiții.

În 2020, fabrica din Iași a realizat un profit de 26 milioane lei, la venituri din vânzări de 340 milioane lei. Orientarea către investiții a făcut ca prpopunerea de dividend înaintată AGA să fie de doar 2,2 milioane lei.

Sursa foto: Facebook