Finanţarea pentru amenajarea şi decorarea standului României la Târgul de turism 'FITUR' este asigurată de la bugetul de stat. 

Conform anunţului postat pe site-ul ANT, oferta companiilor va fi depusă înainte de data de 8 ianuarie 2016, ora 11,00, după aceasta plicurile ofertanţilor urmând a fi deschise. Criteriul de selecţie îl constituie preţul cel mai scăzut, în condiţiile respectării cerinţelor. 

Din valoarea totală, ANT alocă 407.175 lei (echivalentul a 91.500 euro) pentru amenajarea spaţiului expoziţional şi 37.602 lei (echivalentul a 8.450 euro) pentru execuţia materialelor de promovare. 

Conform caietului de sarcini, standul va avea 'un design elegant, tip open-open space, excepţie făcând delimitările zonelor clar specificate'. Ideea de amenajare şi decorare a standului trebuie sa fie cea de 'Autentic şi Modern într-un cadru natural excepţional'. Suprafaţa standului României la FITUR va fi de 178,5 mp. 

În contextul în care Transilvania ocupă primul loc în Topul 10 al celor mai atractive regiuni din lume care merită să fie vizitate în anul 2016, întocmit de editorii ghidului de călătorii Lonely Planet (Best in Travel 2016), se va avea în vedere ca un perete din stand să fie dedicat dedicat Transilvaniei. AGERPRES