Astfel, potrivit anunţului publicat pe site-ul ministerului, valoarea estimată a contractului de achiziţie publică este de 659.925 lei, TVA inclus, echivalentul a 122.245,91 euro fără TVA (la un curs de schimb de 4,3535 lei pentru un euro, valabil în data de 5 decembrie 2011).
Firmele interesate au putut depune oferte până marţi, la ora 11.00, la sediul MADR. Operatorul economic care va fi declarat câştigător va trebui să încheie şi un contract de închiriere pentru un spaţiu de 200 metri pătraţi în cadrul standului României, amenajat corespunzător desfăşurării serviciilor de restaurant (bucătărie complet utilată, mese, scaune). Perioada de închiriere este de 18 ianuarie 2012 – 30 ianuarie 2012, iar operatorul economic va beneficia de transportul gratuit a cantităţii de 5.000 kg produse necesare desfăşurării activităţii.
Conform caietului de sarcini, cerinţe minimale cerute participanţilor la licitaţie vizează organizarea recepţiei de deschidere pentru un meniu format din aperitiv, gustare rece, gustare caldă şi desert pentru maximum 5.000 persoane. Totodată, operatorul economic va asigura personal pentru buna desfăşurare a recepţiei, restaurantul va avea specific românesc, iar pe întreaga durată a desfăşurării expoziţiei operatorul economic va asigura un program artistic cu specific românesc.
Săptămâna Verde este cea mai importantă expoziţie internaţională din lume în domeniul alimentar, al agriculturii şi horticulturii, Germania având anual pentru organizarea acestui eveniment, o ţară participantă.
În anul 2012, România, prin Ministerul Agriculturii, şi-a asumat statutul de ţară parteneră, cu toate responsabilităţile şi oportunităţile aferente.
Potrivit MADR, companiile prezente în pavilionul românesc vor beneficia de o mai bună vizibilitate şi promovare şi vor avea posibilitatea de a pătrunde cu succes pe piaţa germană. Datorită statutului de ţară parteneră în organizarea acestui important eveniment internaţional, pavilionul României va fi găzduit într-un spaţiu de aproximativ 1.000 mp, în Sala 10.2 din Complexul Expoziţional Messe Berlin.
Peste 300 firme interesate
În prezent, MADR a selectat societatea care va presta servicii de creare şi interpretare de opere artistice (ansamblu folcloric, instrumentişti, orchestră), aceasta fiind SC Team Communications SRL, care a acumulat un numîar de 96,19 puncte, conform criteriului de atribuire stabilit prin anunţul de participare la licitaţie.
Participarea României în calitate de ţară parteneră are ca rezultat impulsionarea relaţiilor de colaborare cu Germania în domeniul agriculturii, alimentaţiei, dezvoltării rurale, turismului oferind un capital de imagine. Fiind ţară parteneră, România va putea prezenta produsele româneşti reprezentative, tradiţiile şi obiceiurile populare, dar şi informaţii despre turism, creându-se astfel premisele pentru a reintra pe piaţa germană, în condiţiile în care de-a lungul timpului, România a fost unul dintre principalii exportatori de produse agroalimentare pe această piaţă.
Până în prezent şi-au exprimat interesul de a participa mai mult de 300 de agenţi economici, dar în urma selecţiei vor fi prezente în jur de 60-70 de firme cu prioritate cele care au fost prezente şi în anii trecuţi.
În 2011, România a participat la Berlin cu 15 firme, pavilionul naţional având alocată o suprafaţă de 165 mp.
Ediţia de anul trecut a Săptămânii Verzi a beneficiat de 1.632 de expozanţi din 57 ţări, care au expus pe o suprafaţă de 115.000 mp. Evenimentul a fost mediatizat prin 10.000 de articole în ziarele germane, 700 reportaje la televiziunile germane şi 1800 relatări la radio, fiind prezenţi 5.000 de reprezentanţi media.
De asemenea, este cel mai vizitat târg ce se organizează la Berlin, fiind vizitat, în 2010, de circa 430.000 persoane din care 100.000 erau vizitatori interesaţi de afaceri.

Te-ar putea interesa și: