Autoritatiatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a anuntat ca va incepe acordarea unei licente nationale de utilizare a frecventelor radio pe benzile de frecvente 410-415/42.

"Frecventa eliberata astazi este mai joasa si permite, cu o investitie rezonabila, acoperirea unor zone mai mari, ceea ce va stimula operatorul castigator sa ofere servicii in zonele rurale. Acest demers va contribui si la asigurarea accesului la internet de banda larga in regiunile defavorizate," a apreciat Presedintele ANRCTI, Dan Georgescu. 

Taxa de licenta este egala cu echivalentul in lei a 1.077.228 de euro si va fi virata catre bugetul de stat iar  sumele reprezentand costurile ocazionate de reorganizarea utilizarii benzilor de frecventa radio vor fi acordate operatorilor care detin in prezent drepturile de utilizare a frecventelor 410-415/420-425 Mhz, respectiv Romtelecom, Radiotel Brasov, Romcom Pro Bucuresti, Radiotel Bucuresti.

Nu vor putea participa la procedura de selectie furnizorii care detin cel putin o licenta nationala de utilizare a frecventelor radio.

Data: 17 ianuarie 2008

Sursa: ANRCTI