Acest grup de hackeri a afirmat pe Twitter că a lansat acest atac într-o acţiune de sprijin pentru fondatorul website-ului Wikileaks, Julian Assange, pe care au denumit-o "Operaţiunea Assange Liber". Acesta s-a refugiat la ambasada Ecuadorului de la Londra şi a primit săptămâna trecută "azil diplomatic" din partea acestei ţări, dar nu poate să părăsească ambasada pentru că ar risca să fie arestat.
El încearcă să evite extrădarea din Marea Britanie către Suedia, unde este inculpat pentru viol şi agresiuni sexuale, temându-se că autorităţile de la Stockholm l-ar putea preda autorităţilor americane, deranjate de publicarea a mii de telegrame diplomatice confidenţiale pe Wikileaks.

Grupul Anonymous a mai afirmat pe Twitter că ameninţarea website-ului Wikileaks este o ameninţare la adresa "libertăţii de exprimare şi a sănătăţii societăţii". La fel cum a cerut duminică şi Assange vorbind din balconul ambasadei ecuadoriene, hackerii au cerut preşedintelui SUA, Barack Obama, să "renunţe la vânătoarea de vrăjitoare din cazul Wikileaks şi să oprească investigaţia demarată de FBI".
Sursa: Agerpres