‘Oamenii protestează pentru că nu mai au încredere după ce li s-a promis că luni vor avea banii. Acum nu mai sunt mulţi cei care protestează. Iniţial au fost 100 de persoane care au considerat că MFP poate face treaba numai sub presiune’, a spus liderul sindical.

Mai mulţi angajaţi din MFP au afirmat însă că motivul nemulţumirilor este cuantumul stimulentelor care vor fi plătite, precum şi diferenţele care există între diferite unităţi fiscale teritoriale şi din aparatul central în ceea ce priveşte fondul de stimulente. La aceasta oră, comisia centrală din MFP analizează listele care sunt primite din teritoriu, în vederea avizării şi transmiterii la plată.

‘Au fost deblocate listele cu stimulente pentru 12 direcţii din minister şi aparatul central al ANAF şi comisia a început să lucreze şi pe listele direcţiilor generale de finanţe publice din ţară, cum ar fi cea din judeţul Gorj. Pe măsură ce listele vin completate şi semnate de comisiile teritoriale, trec în analiză la comisia centrală. Listele avizate de comisia centrală se trimit la contabilitate şi, în cel mai scurt timp, se pot trimite la bancă. Pentru ce se avizează în această seară, banii vor intra probabil în conturi miercuri’, a explicat reprezentantul SNFP, subliniind că în unele judeţe listele cu stimulente avizate de comisiile teritoriale au fost semnate şi de reprezentanţii Sed Lex, dar că la nivelul comisiei centrale de la MFP reprezentanţii Sed Lex nu participă, deşi au fost nominalizaţi.

În opinia sa, întârzierile în plata stimulentelor restante au fost cauzate de procedurile greoaie de transmitere a datelor din teritoriu şi de unele neînţelegeri la întocmirea listelor, care au fost însă lămurite după videoconferinţa preşedintelui ANAF, de luni seară, cu directorii din teritoriu.
SURSA: Agerpres