La nivelul Ministerului Justiţiei şi al instituţiilor din subordine sau în coordonare, se lucrează la un Plan specific de continuitate, în situaţia indisponibilizării personalului într-un procent de 10%, 30% şi 50%. Acest plan ar fi pus în aplicare pentru limitarea răspândirii infamului coronavirus, potrivit digi24.ro

Ce cuprinde planul

Planul cuprinde identificarea activităţilor care trebuie să fie desfăşurate fără discontinuitate sau cu întreruperi minime.

De asemenea, potrivit unui răspuns al Ministerului Justiţiei, sunt centralizaţi şi salariaţii care pot să lucreze de la distanţă.

ANAF recomandă interacțiunea de la distanță

Conform unui comunicat al instituţiei, depunerea declaraţiilor fiscale se poate face fie online, fie prin intermediul Spaţiului Privat Virtual (SPV), servicii electronice oferite de ANAF şi MFP. Astfel, declaraţiile se pot depune prin intermediul portalului www.e-guvernare.ro, utilizând certificate digitale calificate.

Formularele/declaraţiile fiscale care nu se pot transmite pentru moment electronic pot fi transmise de contribuabili şi prin fax sau servicii de curierat, precizează ANAF.