Angajări pe bandă rulantă la SSG! De la plecarea lui Dăncilă, numărul angajaților a crescut

La finalul anului 2019, Guvernul condus de Ludovic Orban promitea o scădere a numărului angajaților în funcții publice. Cu toate astea, după ce Orban și-a terminat mandatul, numărul de angajați a crescut cu peste 5.000 de persoane.

De la preluarea guvernării de către liberalul Florin Cîțu au mai apărut 2.532 de posturi, doar în primul semestru al acestui an, tendința fiind încă în creștere, lucru scos la iveală de faptul că multe ministere vor să organizeze concursuri de recrutare.

Așadar, la finalul anului 2019, număru posturilor ocupate în instituțiile și autoritățile publice a ajuns la 1.249.624. Potrivit site-ului jurnalul.ro, la finalul lunii iunie numărul a crescut la 1.252.156, după ce au mai fost angajați încă 2.532.

Unde a avut loc cea mai mare creștere

Sursa anterior citată spune că cea mai mare creștere a numărului de personal a fost înregistrată la Secretariatul General al Guvernului (SSG). În perioada în care Viorica Dăncilă conducea Executivul, numărul personalului din SSG era de 3.143 de oameni.

La sfârșitul lunii august 2020, numărul acest a ajuns la 4.394, pentru ca, spre finalul anului, să ajungă la 4.492 de persoane.

După primul semestru al anului 2021, putem observa că numărul angajaților de la SSG a ajuns la 4.723 de persoane.

Ce se întâmplă în alte ministere

În ministere, lucrurile stau diferit. În timp ce în unele au apărut posturi noi, în altele au fost eliminate mai multe posturi.

În ceea ce privește Ministerul Justiției, condus de Stelian Ion de la USR, anul acesta au apărut 48 de posturi noi. La Ministerul Mediului, condus de Barna Tánczos de la UDMR, au dispărut 42 de posturi.

În ceea ce privește Ministerul Finanțelor, condus de Alexandru Nazare de la PNL, au dispărut 198 de posturi.

Sursă foto: Dreamstime