Pentru a fi rezonabili, aceasta e rata curentă, nu cea istorică, asta nu înseamnă că atâtea dispozitive Android se vor vinde în 2011. Totuşi, se vor vinde anul viitor – iar această cifră nu include nici pe aproape şi exporturile de dispozitive Android. Google începe să lase Apple în urmă, iar succesul său pune mari semne de întrebare legate de apariţia unui nou rival în Microsoft, prin intermediul Windows Phone. Şi cel mai probabil, Google va încasa de pe urma produsului său „gratuit“ circa 5 mld. dolari, după nişte estimări reţinute.
Pentru a înţelege magnitudinea acestei situaţii, comparaţi cele 255,5 milioane de dispozitive Android cu numărul iPhone-urilor şi iPad-urilor vândute de Apple în anul fiscal 2011, care s-a încheiat în septembrie: 104,7 milioane. Adunaţi la aceasta circa jumătate din vânzările de iPod (versiunea touch foloseşte tot sistemul de operare iOS) şi cifra creşte la circa 126 milioane.
Într-adevăr, va fi o creştere în acest trimestru, după mult aşteptata lansare a iPhone 4S, dar este puţin probabil ca vânzările Apple să depăşească nivelul pe care Google stă în acest moment.
Google a adresat într-un final întrebarea pe care Steve Jobs o ridicase cu privire la activările Android – ce cuprind acestea de fapt. Google numără fiecare dispozitiv o singură dată, iar activările înseamnă „să intri într-un magazin, să cumperi un dispozitiv şi să îl conectezi la o reţea prin abonarea la un serviciu wireless“
Dacă nu te abonezi la un serviciu wireless Google nu numără activarea. Asta înseamnă că dispozitivele Kindle Fire de la Amazon nu se adună la cifra totală deoarece folosesc doar Wi-Fi, nu 3G. Nici e-reader-ul Nook de la Barnes & Noble.

SURSA: MoneyWatch