Anca Dragu a declarat că bugetul de stat pe anul 2021 trebuie să se concentreze pe reluarea investiţiilor şi că deficitul bugetar trebuie redus, astfel încât investitorilor să le fie transmis un mesaj de încredere.

Totodată, ea s-a declarat optimistă și a precizat că are încrede totală în echipa premierului Florin Cîțu, mai ales având în vedere că aceasta este un ”foarte bun economist”. Aceasta a mai subliniat faptul că acum cel mai important lucru îl reprezintă aprobarea bugetului, care va fi făcută în câteva săptămâni.

“Trebuie să avem o reducere a deficitului bugetar, pentru că numai în felul acesta vom transmite un mesaj de încredere către investitori. Altfel, dacă nu suntem serioşi cu bugetul, se va simţi foarte repede în creşterea dobânzilor, un curs pe care nu ni-l dorim.

Dar eu am încredere că echipa premierului Cîţu este responsabilă, premierul Cîţu este un foarte bun economist şi cred că avem noroc că avem un economist în această funcţie. Vom avea un buget care să stimuleze creşterea economică, dar şi un mesaj serios către investitori. (…) Trebuie să se concentrăm pe aprobarea bugetului. Aşteptăm bugetul în două-trei săptămâni. Probabil că în două săptămâni va putea fi adoptat la nivelul Guvernului”, a afirmat Anca Dragu la TVR 1.

Anca Dragu, despre obiectivul zero

Președinta Senatului a mai precizat că pentru anul 2021, “obiectivul zero este depăşirea pandemiei”. Ea este de părere că este foarte important ca în acest an, toți românii să revină la o viață nromală și la o economie sustenabilă.

“Bugetul pe anul 2021 trebuie să se concentreze pe reluarea investiţiilor. Obiectivul zero este depăşirea pandemiei, astfel încât toate activităţile economice să poată fi reluate şi să revenim la o viaţă normală şi la o economie sustenabilă, cu o creştere incluzivă.

E foarte important acest an, pentru că este primul din patru ani fără alegeri şi vom avea timp să construim. Acest an este unul de început în acest proces de construcţie”, a mai adăugat Dragu.