„Prognoza noastră este că, anul viitor, acțiunile de pe piețele emergente se vor descurca excelent pe măsură ce Asia va ieși din pandemia Covid-19, mult mai puternică decât economiile dezvoltate. Cel mai probabil, China își va ușura condițiile financiare prin politica monetară la începutul anului 2021, însuflețind sentimentul, dar și multiplii de valorizare a acțiunilor pe piețele emergente. În 2021, câștigurile de pe piețele emergente vor reveni cu o creștere și mai impresionantă decât în ​​lumea dezvoltată, creând un trend pozitiv de surprize privind câștigurile”, este scris într-o analiză realizată de Saxo Bank.

O divergență clară între piețele de acțiuni

De asemenea, în analiză este menționat că această săptămână începe cu o divergență clară între piețele de acțiuni.

„Săptămâna aceasta începe cu o divergență clară între piețele de acțiuni, cu acțiunile din tehnologie în scădere și cu semnale din oferta mai largă de pe piață care indică valoarea comercială mai ridicată. Așa cum am scris vineri, ne-ar plăcea să vedem ca randamentul SUA pe 10 ani să crească cu peste 1-1,1% înainte de a vedea marea rotație în valoarea acțiunilor.

De asemenea, observăm că acțiunile de pe piețele emergente sunt cel mai performant segment din acest început de săptămână, pe fundalul exporturilor Coreea de Sud mult mai bune decât se așteptau (primele 20 de zile ale lunii noiembrie): cu 11,1% față de est. -5,8%, sugerând că partea ciclică economiei se „încălzește” cu adevărat. Odată cu creșterea industrială a Chinei înapoi la nivelurile observate înainte de pandemia Covid-19, există mulți indicatori care sugerează o creștere puternică în Asia, care se va reflecta pozitiv asupra acțiunilor de pe piețele emergente, care sunt „conduse” de acțiunile din Coreea de Sud, China, Taiwan și India”, este scris în analiză.