Începând din 2019, companiile plătitoare de impozit pe profit trebuie să depună la Fisc o declarație anuală informativă în care să declare sponsorizările, actele de mecenat și bursele private acordate în anul precedent.

Această nouă lege a fost inclusă în 2018 în Codul Fiscal și este detaliată prin Ordinul Fiscului. Mai exact, este vorba despre declarația 107, care trebuie depusă anual până la data la care trebuie raportat impozitul pe profit pe anul precedent.

Formularul 107 este obligatoriu atât pentru plătitorii de impozit pe profit, cât și pentru plătitorii de impozit mixt.

Aceasta este doar una dintre măsurile luate de oamenii legii în ultima perioadă privind sponsorizările. Concret, în cursul anului precedent s-a stabilit că inspectorii Ministerului de Finanțe pot veni în control la ONG-uri pentru a verifica folosirea banilor primiți din sponsorizări.

Astfel, autoritățile vor să țină sub observație banii car circulă de la companii la ONG-uri și folosirea ulterioară a acestora.

Impozitul pe profit pentru anul 2018 trebuie declarat și achitat tot până la data de 25 martie 2019. Totodată, același termen este și pentru pregătirea dosarului prețurilor de transfer pentru marii contribuabili, scrie Avocatnet.ro.