Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat că a încasat pentru bugetul de stat peste 325.000 de lei din aur şi pietre preţioase confiscate, în urma unei licitaţii care a avut loc săptămâna trecută, a relatat Ziarul Financiar, citat de Mediafax.

Încasările au fost realizate prin valorificarea unui grup de obiecte metale şi/sau pietre preţioase compus din 136 de obiecte din aur

„ANAF, prin Serviciul de valorificare bunuri Bucureşti din cadrul Direcţiei operative de valorificare bunuri confiscate – Direcţia generală de executări silite cazuri speciale, a organizat săptămâna trecută o licitaţie publică în urma căreia a realizat încasări semnificative la bugetul de stat”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

În cadrul licitației, au fost anunțate mai multe piese din aur şi pietre preţioase, care au fost vândute ulterior contra unei sume de 325.000 de lei.

„Încasarile, în sumă de 326.325 de lei, au fost realizate prin valorificarea unui grup de obiecte metale şi/sau pietre preţioase compus din 136 de obiecte din aur”, a precizat ANAF.

ANAF va acorda anul viitor o atenție sporită taxelor TVA și contribuabilor care au beneficiat de ajutor din partea autorităților

Inspecţiile fiscale pentru anul 2023 se vor focaliza pe TVA, tranzacţii pe persoane afiliate, contribuabilii care au beneficiat de diverse forme de ajutor din partea statului, dar şi pe industriile cu creştere economică, care nu se regăsesc în volumul de taxe declarat. Anunțul a fost făcut, marţi, 18 octombrie, la o conferinţă de specialitate, de către preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş.

„Conform strategiei ANAF, eficienţa colectării se va realiza prin sprijinirea conformării, în special, precum şi din combaterea evaziunii fiscale la declarare şi plata impozitelor şi taxelor. ANAF continuă procesul de reformă, implementarea planurilor de eficientizare a activităţii şi, nu în ultimul rând, colaborarea eficientă pe plan internaţional şi deschiderea către bunele practici adoptate de către alte state.”, a evidențiat președintele ANAF.

„Obiectivele strategice ale ANAF prin simbioza a două componente strategice principale: digitalizarea şi gestionarea eficientă a resurselor umane. La rândul lor, obiectivele strategice pentru perioada 2021 – 2024 vor contribui la creşterea accelerată a veniturilor colectate de ANAF şi la combaterea eficientă a evaziunii fiscale. În 2023, inspecţiile fiscale se vor concentra pe TVA, tranzacţiile pe persoane afiliate, contribuabilii care au beneficiat de diverse forme de servicii din partea statului, dar şi în industriile cu creştere economică în ultima perioadă, creştere care nu s-a reflectat şi în volumul de taxe declarate”, a declarat șeful ANAF, Lucian Heiuş.