Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a anunţat că că are toate conturile blocate de ANAF. El susţine că are informaţii din interiorul ANAF conform cărora decizia a fost luată la presiunea procurorilor de la DNA.

Despre informaţiile fiscale transmise de ANAF procurorilor, Capital a scris aici

Foarte supărat, el a lăsat de înţeles că ar putea renunţa la postul de primar. "Mi se face lehamite, mă gândesc să renunţ", a declarat Mazăre pentru corespondentul EVZ.

Marţi, Radu Mazăre s-a prezentat pentru a 18-a oară la sediul Poliţiei Constanţa, el fiind cercetat sub control judiciar în dosarul campusului social Henri Coandă. Radu Mazăre este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern – reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă" -, pentru a o ajuta pe aceasta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Primarul Constanţei a fost încătuşat, pe data de 8 aprilie, de către DNA, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită. Pe data de 16 aprilie, procurorii au anunţat extinderea urmăririi penale a primarului Mazăre, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de fals în declaraţii. Pe data de 17 aprilie, DNA a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Alexandru Mazăre, senator în Parlamentul României, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.