Este ceea ce spune și amiralul Gregory Harris, șeful forțelor aeriene din cadrul Air Warfare, care a vorbit despre viitoarea forță aeriană ce se va lansa de pe punțile aeronavelor până la finele acestui deceniu.

Așadar, viitoarea aripă aeriană va fi formată în continuare din cele patruzeci și patru dea avioane de luptătă, dar va include un mix de avioane de vânătoare Block 4 F-35C împreună cu avioane de vânătoare Block III F / și A-18E / F Super Hornet care se schimbă de la zece, la treizeci și patru, respectiv de la șaisprezece la douăzeci și opt. Avioanele de luptă vor forma de asemenea mai departe o escadrilă cu cele 16 avioane F-35C, iar alte trei escadrile vor fi formate din trei F / A-18E / și zece F Super Hornet.

Echilibrul acestei aripi aeriene va fi dat de configurații, inclusiv de cinci până la șapte avioane de luptă electronice EA-18G Growler, cinci avioane de comandă și control E-2D Advanced Hawkeye, șase până la zece elicoptere Seahawk MH-60, trei CMV- 22B Osprey și cinci până la nouă aeronave fără pilot MQ-9 Stingray. Adăugarea MQ-25 Stingray, model dezvoltat de Boeing, ar putea fi o componentă crucială a aripii aeriene a viitorului.”MQ-25 aduce autonomie, ceea ce aduce letalitate grupului de avioane de luptă de pe portavion”, a spus Harris, citat de Defense News.

„Când adăugați acea gamă suplimentară la avioane de luptă de a patra și a cincea generație; când adăugați asta la gama pe care o căutăm pentru F / A-XX sau familia de sisteme de dominație aeriană de generația următoare; dacă adăugați la asta armele cu rază lungă de acțiune pe care le achiziționăm în prezent, concluzia e una singură: avem capacitatea de a lovi la distanță, cu volum și tempo.”

Important de menționat: Harris a făcut comentariile la doar câteva săptămâni după ce Marina Armatei de Eliberare a Poporului Chinez a organizat teste de rachetă anti-navă DF-26B și DF-21D, care au fost lansate în Marea Chinei de Sud. Așa-numitele rachete „ucigaș de portafvion” au fost lansate ca un avertisment pentru Marina Statelor Unite, care a operat portavioane cunoscute precum USS Nimitz și USS Ronald Reagan. Adică cele două portavioane ale SUA care au efectuat exerciţii în Marea Chinei de Sud în această vară.

Harris a minimalizat și amenințarea pe care o prezintă rachetele balistice anti-nave ale portavioanelor Marinei americane.

Anul viitor, notează NI, portavionul USS Carl Vinson al Marinei Navale va fi dislocat cu o escadrilă de zece avioane F-35C (Strike Fighter Squadron 147) în prima desfășurare a portavionului. În plus, nava de război va transporta două escadrile de 10 avioane F / A-18E și o escadrilă de 14 avioane F / A-18F. A doua desfășurare a avioanelor F-35C este programată în 2022 de către Marine Fighter Attack 314.

În plus, membrii Marine Fighter Attack Squadron 211 (VMFA-211), Marine Aircraft Group 13, 3rd Marine Aircraft Wing și zece dintre avioanele de luptă multirol de generația a cincea ale Corpului Marinei SUA au sosit la baza militară RAF Mahram din Marea Britanie pentru a începe antrenamentul înaintea desfășurării noului portavion Royal Navy HMS Queen Elizabeth, conform nationalinterest.org.