Este vorba de unul dintre cele mai mari și mai avansate portavioane din lume.

Zilele trecute, portavionul USS Gerad R. Ford  a plecat de la Naval Station Norfolk pentru a efectua tranzitul către Newport News Shipyard. Nava va petrece  aici următoarele șase luni, o perioadă de modernizare, întreținere și reparații.

Aceasta este faza finală de întreținere, de dinaintea inaugurării navei de război, programată pentru anul viitor, potrivit 19fortyfive.

În „testele de maximă anduranță” portavionul a rezistat cu succes impactului unui număr de trei explozii subacvatice. Peste 40.000 de kilograme de explozibil au fost eliberate la distanțe apropiate de navă pentru a confirma dacă poate poate face față condițiilor de luptă.

Perioada intensă de testare este descrisă drept crucială pentru asigurarea pregătirii generale de desfășurare a celei mai noi clase de portavioane cu propulsie nucleară a Marinei.

Testele au permis Marinei să determine ce îmbunătățiri sau modificări ar trebui aduse portavioanelor USS John F. Kennedy (CVN-79), Enterprise (CVN-80) și Doris Miller (CVN-81) .

USS Gerald R. Ford are peste 300 de metri lungime, aproape 80 de metri lățime și poate transporta 80 de avioane F-35C. Este cea mai scumpă navă de război construită vreodată: a costat peste 13 miliarde de dolari.

Sursă foto: Dreamstime