Lovitură pentru Pentagon! Un oficial a demisionat de frica Chinei. Spune că nu au nicio șansă

În primul său interviu de când a părăsit postul de la Departamentul Apărării în urmă cu o săptămână, Nicolas Chaillan a susținut îcă eşecul SUA de a răspunde la ameninţările cibernetice chineze pune în pericol viitorul copiilor săi, conform ft.com

Astfel, acesta a explicat că şi-a dat demisia în semn de protest faţă de ritmul lent al transformării tehnologice din armata americană.

„Nu avem nicio şansă împotriva Chinei în 15-20 de ani. În acest moment, este deja o afacere încheiată; în opinia mea, s-a terminat deja”, a declarat acesta pentru sursa menționată.

A petrecut trei ani într-o poziţie de top în cadrul Pentagonului

Chaillan, în vârstă de 37 de ani, care a petrecut trei ani într-o poziţie de top în cadrul Pentagonului în domeniul securităţii cibernetice, a declarat că Beijingul se îndreaptă spre dominaţia globală datorită progreselor sale în domeniile inteligenţei artificiale, învăţării automate şi capacităţi cibernetice.

De asemenea, acesta a subliniat că aceste tehnologii emergente sunt mult mai critice pentru viitorul Americii decât partea de hardware-ul, cum ar fi noile avioanele de luptă F-35. El a adăugat că apărarea cibernetică a SUA în unele departamente guvernamentale se afla la „nivel de grădiniţă”.

Reticenţa Google de a colabora cu departamentul de Apărare al SUA, unul dintre motive

Totodată, Chaillan a dat vina pe reticenţa Google de a colabora cu departamentul de Apărare al SUA în domeniul inteligenţei artificile şi pe dezbaterile ample despre etica AI pentru modul lent în care SUA a avansat în domeniu.

Mai mult, Nicolas Chaillan a precizat că Beijingul are un avataj clar prin faptul că majoritatea companiilor chineze sunt obligate să colaboreze cu statul şi fac „investiţii masive” în AI fără a ţine cont de etică.

„Nu am pune un pilot în cabină fără un antrenament de zbor extins; de ce ne-am aştepta ca cineva fără experienţă IT să fie aproape de succes?”, a scris acesta într-o scrisoare transmisă la începutul lunii septembrie.