Anul trecut, pentru practici anticoncurenţiale, au fost sancţionate 35 întreprinderi, o întreprindere pentru nefurnizarea de informaţii şi o persoană fizică pentru punerea în aplicare a unei concentrări înainte de notificare şi autorizarea sa de Consiliul Concurenţei. Valoarea taxelor de autorizare a fost de 2.157.576 de lei (488.250 de euro). Amenzile şi taxele de autorizare au adus bugetului statului un plus de 88.936.138 de lei (20.125.852 de euro).

La finalul anului 2013, erau în desfăşurare 63 de investigaţii privind posibila încălcare a legislaţiei de concurenţă, din care 26 mai vechi de 3 ani, şi 11 anchete sectoriale.

În ceea ce priveşte obiectivele Consiliului Concurenţei în 2014, instituţia îşi propune să analizeze cazurile din punct de vedere al impactului economic şi să se implice mai mult în cele care afectează major economia.

“2014 va fi un an important pentru Consiliul Concurenţei, provocările majore fiind generate, în principal, de liberalizarea piețelor de energie şi gaze naturale, dar şi de sprijinirea mediului de afaceri în contextul economic şi financiar actual. Prin acţiunile noastre, ne propunem să stimulăm concurenţa în cadrul economiei româneşti, asigurând astfel condiţiile necesare mediului de afaceri pentru satisfacerea intereselor consumatorilor”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.