Autorităţile au luat noi măsuri radicale în Bucureşti. Terasele din cele mai cunoscute zone ale Capitalei au fost verificate de ANPC care a împărţit 23 de amenzi, în valoare de 135.000 de lei.

Amenzi drastice în Bucureşti

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorior (CRPCR) Bucureşti – Ilfov a continuat verificările la cele mai cunoscute terase din Bucureşti, pentru a vedea modul în care operatorii economici respectă cele mai noi prevederi legale de protecţie a consumatorilor, în contextul pandemiei de Covid-19.

S-au depistat produse si proceduri nesigure care pot pune în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor, find apicate 23 de amenzi, în valoare de 135.000 de lei.

”În data de 27.03.2021, au avut loc alte 23 de acţiuni de control la operatorii economici care prestează servicii de alimentaţie publică, în zonele Decebal, Unirii, Dorobanţi şi Floreasca.

În urma verificărilor realizate, comisarii CRPCR Bucureşti – Ilfov au aplicat 29 de sancţiuni contravenţionale, respectiv 6 avertismente şi 23 de amenzi, în valoare de 135.000 lei.

De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare care au presupus oprirea definitivă de la comercializare a 395 kg de produse alimentare, în valoare de aproximativ 13.000 lei, precum şi oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru unul dintre operatorii economici controlaţi”, a transmis, duminică, ANPC.

Sursa citată a prcizat că s-au depistat produse si proceduri nesigure care pot pune în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor.

De exemplu, materii prime cu data limită de consum depăşită sau fără elemente de identificare, produse cu mucegai, ulei excesiv de ars, decongelarea materiilor prime congelate la temperatura mediului ambiant, paviment neigienizat, ustensile neigienizate cu aspect înnegrit sau cântar fără verificare metrologică.

De asemenea, comisarii au găsit instrumentar pentru bucatărie degradat şi bureţi metalici de vase, în bucătărie.

Au fost depistate, de asemenea, deficienţe de informare către consumator. ”Controalele pe acestă temă vor continua şi în perioada următoare, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) asigurându-i pe cetăţeni, încă o dată, că supraveghează piaţa cu aceeaşi atenţie şi vigilenţă ca şi până acum, pentru a verifica modul în care este aplicată legea pentru protejarea drepturilor lor de către operatorii economici.

Aceste acţiuni sunt intensificate cu atât mai mult cu cât, în contextul actualei crize medicale, este necesară respectarea în detaliu a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV 2, pe scară largă”, a transmis ANPC.