Poliţia Locală din Sectorul 6 s-a pus pe dat amenzi bucureştenilor care nu respectă curăţenia în spaţiile publice.

Amenzi de aproape 70.000 de lei pentru cei care aruncă coji de seminţe în parcuri

Mai precis, Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 anunţă că, de la începutul acestui an, agenţii au dat amenzi de 68.000 de lei celor prinşi că aruncă coji de seminţe pe domeniul public.

Problemele au fost întâlnite în special în Parcurile Marin Preda, Crângaşi, Păcii, Timișoara, Gorjului şi Drumul Taberei.

Totuşi, nu toate persoanele surprinse aruncând seminţe pe jos au fost amendate. Poliţia Locală Sector 6 transmite că unii tineri surprinşi făcând asta au cooperat cu poliţiştii locali, respectiv au dat curs solicitării acestora de a curăța singuri locurile respective și au fost sancţionați doar cu avertismente, relatează Aleph News.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 a avertizat că aceste acţiuni de control vor avea un caracter permanent, iar sancţiunile contravenţionale se vor aplica de câte ori va fi cazul, cu scopul de a menţine curăţenia în Sectorul 6 al Capitalei.

Primarul Ciprian Ciucu: Nu sunt mulțumit de Poliția Locală

Luna trecută, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunţa că noua organigramă a Poliției locale are cu aproximativ 85 de posturi mai puțin. Edilul spunea că nu este mulțumit de Poliția Locală și că polițiștii vor fi testați pentru a rămâne în funcție, iar ulterior vor fi monitorizați.

“Vor fi mai puțin cu cca. 85 de posturi (aproape un sfert din efectiv). Cei mai mulți polițiști locali vor intra la testare, probe de cunoștințe și abilități fizice. Vor rămâne în Poliția Locală doar cei dedicați funcției, cei care își înțeleg rolul.

Nu sunt mulțumit de Poliția Locală, se mișcă mai bine decât în urmă cu 6 luni, dar tot nu sunt mulțumit. Polițistul local trebuie să fie prezent și atent la TOT ce se întâmplă în jurul lui, se implice, să observe și să ia măsuri atunci când identifică un teren lăsat de izbeliște, când un dezvoltator imobiliar nu respectă normele de mediu și ori de câte situația o impune”, scria Ciprian Ciucu pe pagina sa de socializare, pe 24 mai.

Sursă foto: Dreamstime