Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, se ţine de cuvânt: campania de ridicare a maşinilor abandonate de pe raza Sectorului 6 a început!

Ciucu: Dacă nu mă ocupam din prima lună de acest serviciu, nu l-am fi avut nici azi

Prima maşină a fost ridicată chiar astăzi, 12 mai, a scris chiar edilul pe pagina sa de Facebook. Mai este încă mult de muncă, spune acesta, pentru că se estimează că există peste 10.000 de autoturisme abandonate în întregul sector.

“Încep să apară rezultatele. A durat mult înființarea serviciului pentru ridicarea mașinilor abandonate, dar dacă nu mă ocupam din prima lună și de atunci permanent de el nu l-am fi avut nici azi”, spune Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Maşinile pot fi ridicate doar după termenul de notificare prealabilă de şase luni

Deocamdată, maşinile sunt ridicate cu ajutorul unor autoutilitare închiriate. Ciprian Ciucu a oferit şi alte detalii legate de procedură:

“În primul rând a trebuit să facem regulamentul, apoi a trebuit să inventariem mii de mașini pentru care termenul de notificare prealabilă este de 6 luni și doar după acest termen pot fi ridicate.

Au trecut cele 6 luni, le-a venit sorocul. Apoi a trebuit, și asta a fost cel mai greu, să obținem un teren. Până vom avea leasing operațional pentru autoutilitare, le închiriem la cel mai bun preț pe care l-am gasit pe piață.

Politia Locală face constatările, ADP le ridică.”

Sursa foto: Facebook, Ciprian Ciucu
Sursa foto: Facebook, Ciprian Ciucu
Sursa foto: Facebook, Ciprian Ciucu

Cât timp au proprietarii să-şi revendice maşinile ridicate?

Bucureştenii care îşi vor înapoi maşinile ridicate au la dispoziţie două luni de zile pentru a le ridica, contra unei taxe. În caz contrar, maşinile vor ajunge la Remat, spune primarul Sectorului 6.

“Proprietarii care vor să le revendice au 2 luni la dispoziție, apoi merg la Remat. Vor avea de achitat o taxă, care să acopere costul ridicării și al depozitării. Sunt depozitate la bd. Preciziei nr. 24”, a mai scris Ciprian Ciucu pe pagina sa de socializare.

Este important de menţionat că ridicarea maşinilor îi priveşte şi pe cei care parchează “complet aiurea” şi încurcă circulaţia.

“Regulamentul pe care l-am lucrat permite sa ridicăm si mașinile parcate complet aiurea”, mai scrie primarul Sectorului 6.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cîrstoveanu