Reţeaua socială Facebook a câştigat în instanţă 711 milioane de dolari de la spammerul Stanford Wallace. Şansele să recupereze banii sunt însă destul de reduse, mai ales că aceeaşi persoană a mai fost condamnată în instanţă la plata altor 234 de milioane de dolari, tot pentru spam, dar de data aceasta pe reţeaua socială MySpace.

 

Decizia a fost dată de un judecător din tribunalul federal din California. Din documentele depuse la dosar, reiese că Wallace, împreună cu un asociat au trimis mesaje de phishing userilor Facebook. Dacă aceştia deschideau mesajele şi trimiteau datele de logare, mesajul se propaga către întreaga reţea a victimelor.

 

Judecătorul care a dat sentinţa apreciază că spammerul a încălcat regulile Facebook şi astfel au fost compromise mii de conturi ale userilor. În plus, la baza legală pentru condamnare se adaugăn actul CAN-SPAM şi codurile de afaceri ale statului California.

 

În noiembrie anul trecut, Facebook a câştigat un alt proces împotriva unor spammeri, instanţa decizând că aceştia trebuie să plătească reţelei sociale despăgubiri  de 873 milioane de dolari. Se estimează că nu s-a recuperat nici măcar jumătate din această sumă, însă reprezentanţii Facebook susţin că fac tot posibilul să recupereze cât mai mult din această sumă.

Sursa: Information Week