Investițiile americane au fost anunţate în urma vizitei pe care ministrul român al apărării Nicolae Ciucă şi cel al Economiei, Virgil Popescu au efectuat-o recent în SUA.

Pe lângă investițiile deja menționate, oficialii au vorbit și despre construirea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă. De asemenea, România va găzdui în curând mai mulţi militari americani.

Un impresionant proiect de infrastructură

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a transmis că autrostrada respectivă și linia de cale ferată care să lege portul Constanţa de portul Gdansk din Polonia reprezintă proiecte care ar urma să fie făcute cu partea americană. Oficialul a subliniat că este vorba despre o „investiţie uriaşă”.

„Vom începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi şi a unei căi ferate, care să lege Constanţa, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică.

Acest proiect de infrastructură va reprezenta un beneficiu uriaş pentru economiile României şi Poloniei, dar şi pentru economiile din regiune, ani buni de acum încolo. România, împreună cu Polonia, reprezintă aliaţi esenţiali în apărarea Flancului Estic al Europei împotriva agresiunii Rusiei”, a declarat Adrian Zuckerman, vineri, la Washington, în alocuţiunea rostită cu ocazia semnării Acordului interguvernamental dintre România şi Statele Unite, care a avut loc la Departamentul Energiei.

Trebuie mențoinat că ministrul român al Economiei, Virgil Popescu, a fost prezent la Washington şi a semnat Acordul interguvernamental din partea României.

Acesta a confirmat la Digi24 existenţa acestui uriaş proiect de infrastructură cu Polonia şi spune că partea română a insistat şi pe realizarea infrastructurii adecvate din portul Constanţa. Conform celor spuse de Virgil Popesu, este nevoie de aceasta pentru ca mărfurile care intră prin portul Constanţa să iasă şi să ajungă în Europa foarte repede.