Amazon.com are in plan sa implementeze un nou concept de magazin online pentru emisiuni TV si filme prin lansarea Amazon Video on Demand.

Utilizatorii noului magazin Amazon pot viziona 40.000 de filme si programe TV imediat dupa ce acestea sunt emise, serviciul fiind asemanator cu programele in serviciile de cablu. Noul concept este diferit fata de magazinele online de filme traditionale, cum ar fi Apple iTune si versiunea originala a magazinului video Amazon. Acestea cer utilizatorilor sa astepte pana cand fisierele se descarca in unitatile hard disk.

Compania a semnat deja un acord cu Sony Electronics prin care include in servicii linia de televizoare de inalta clasa Sony Bravia. Pentru a putea viziona filmele pe noile Sony Bravia utilizatorii vor fi nevoiti sa cumpere un video link in valoare de 300 de dolari.

Bill Carr, vicepresedintele media al Amazon, a declarat ca se vor urmari tranzactii asemanatoare cu alti producatori de televizoare si aparatura pentru Internet.

Amazon se confrunta in acest moment cu competitia venita din partea Roku, companie care produce programul Netflix, care emite filme de pe web catre proprietari de televizoare si care costa 100 de dolari.

Sursa: The New York Times