Speculaţiile au apărut în urma unei invitaţii transmise de Amazon către instituţiile media pentru o conferinţă de presă cu subiect necunoscut până acum, programată pentru ziua de miercuri a acestei săptămâni, în New York.
Analistul Colin Gillis a declarat pentru Reuters că iPad-ul, vândut în peste 29 de milioane de exemplare de la lansarea din 29 aprilie 2009, va avea un competitor dur în tableta celor de la Amazon, ţinând cont că preţul acesteia va fi unul "periculos" de mic, la fel ca în cazul e-reader-ului.
Potrivit unui articol TechCrunch, tableta celor de la Amazon va avea o diagonală de 7 inci, ecran color, touch screen, va funcţiona pe sistem Android, iar preţul va gravita în jurul sumei de 250 de dolari, cu mult sub preţul omologului de la Apple.
Analiştii Robert Baird şi Colin Sebastian preconizează că tableta Amazon va fi vândută în peste 3 milioane de exemplare în primul an, iar cifra ar putea creşte tinând cont de succesul e-reader-ului şi de serviciile suplimentare furnizate de companie.
Sursa: Fox News