Retailerul de produse electronice, electrocasnice şi IT&C Altex România va deschide, vineri, un magazin la Cluj-Napoca, într-un spaţiu închiriat lângă supermarketul Billa.

Reţea de magazine Altex a mai încheiat parteneriate cu Billa România, parte a grupului german Rewe, pentru magazinele deschise la Craiova, Ploieşti şi Galaţi.

„Noul magazin a însemnat crearea de noi locuri de muncă, iar costurile de investiţii necesare deschiderii au fost optimizate. Putem spune că nu am avut un cost de investiţie în cazul acestui nou magazin, contând pe preluarea unui spaţiu deja amenajat”, a declarat, într-un comunicat, directorul de marketing şi vânzări al Altex România, Cristian Moanţă.

Magazinul are o suprafaţă comercială de 1.100 de metri pătraţi unde este expusă o gamă de 10.000 de produse.

Altex România mai deţine în Cluj-Napoca încă două magazine Altex şi o unitate comercială Media Galaxy.

Compania deţine  50 de magazine Altex şi 15 unităţi comerciale Media Galaxy. Ultimul magazin Altex a fost inaugurat săptămâna trecută la Satu Mare.

Altex România, companie controlată de omul de afaceri Dan Ostahie,  a înregistrat în primul semestru o cifră de afaceri de 83 de milioane de euro în scădere cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru al doilea semestru, Altex estimează o scădere de 40% a afacerilor, la 104 milioane de euro de la 174 de milioane de euro în ultimele şase luni ale anului trecut.

Compania mai este acţionar majoritar la Complet Electro Serv – producător de echipamente IT, Cometex – companie de real estate. Din grupul Altex mai face parte şi compania de credite de consum Credex, unde 30% din acţiuni sunt deţinute de Raiffeisen Bank.