O modificare similară nu-i vizează însă şi pe judecători, pentru care avizul îl va da în continuare secţia de judecători.

În plus, pentru funcțiile de procurori de rang înalt, în cazul cărora este prevăzută numirea de către președintele ţării, nu vor mai fi permise delegările cu o durată mai mare de 45 de zile.

Comentând legat de OUG pe legile justiţiei, adoptată marţi de Guvern, senatoarea PNL Alina Gorghiu spune că asistăm la „o ţopăială în sistemul judiciar, orchestrată de trei regizori”, Tudorel Toader, Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea.

Senatoarea PNL anunţă că liberalii vor sesiza Comisia de la Veneţia în cazul noii OUG pe legile justiţiei.

„Cred că primul demers care se va cristaliza din partea PNL va fi sesizarea făcută din nou, prin intermediul delegaţiei noastre la Adunarea Parlamentară de pe lângă Consiliul Europei, pentru ca Comisia de la Veneţia să se pronunţe din nou pe aceste modificări, astfel încât să avem o radiografie foarte clară a abuzurilor pe care politicul PSD le face. Un al doilea demers care trebuie făcut imediat este clar acel front politic intern în România şi în Parlament, de apărare a sistemului judiciar. Această a doua chestiune se concretizează evident şi într-un demers comun de răsturnare a actualului Guvern (…). Al treilea demers care e obligatoriu de făcut este cel legat de unitatea dreptei în jurul unei candidaturi a lui Klaus Iohannis la Preşedinţie. Nu ne mai putem permite ca în faţa unei asemenea ofensive a PSD-ului să dăm mesaje care să nu conserve mandatul preşedintelui Iohannis împotriva exceselor PSD şi acest gest de unitate se impune de la sine”, a spus Alina Gorghiu, la RFI.