Alina Bica, fosta șefă a DIICOT,, a lansat acuzații dure la adresa justiției din România, spunându-le judecătorilor italieni că nu vrea să revină în România, deoarece a fost condamnată pe nedrept. Ba mai mult, Bica spune că a contestat, în lipsă, condamnarea sa la patru ani de detenție. Presa italiană a scris despre cazul Alinei Bica, prinsă în Italia la sfârșitul săptămânii trecute și care a fost prezentată magistraților italieni, scrie digi24.ro.

Ea le-a spus judecătorilor din Italia că nu vrea să se întoarcă în România chiar dacă decizia definitivă pe numele ei va fi confirmată și în calea de atac extraordinară pe care a înaintat-o în lipsă la Înalta Curte de Casație și Justiie rin România.

Ea a argumentat că asta ar însemna să fie trimisă în singurul penitenciar pentru femei din România, unde mai mult de jumătate dintre deținute au fost trimise după anchetele pe care foștii săi subalterni de la DIICOT le-au instrumentat, scrie presa din Italia.

Totodată, Bica le-a solicitat judecătorilor să nu o plaseze în arest preventiv pe durata procedurilor de extrădare pentru că ar vrea, împreună cu avocații din Italia să își studieze dosarul și să își pregătească probele.

Potrivit jurnaliștilor italieni, Alina Bica s-ar fi stabilit în peninsulă acum un an și ar fi locuit în mai multe regiuni.

Ea ar fi fost prinsă după ce polițiștii au găsit adresa unde locuia într-o regiune a Italiei.

Condamnată definitiv anul trecut la patru ani de închisoare pentru favorizarea infractorului, Alina Bica a fost prinsă vineri seara, în Italia, iar azi o instanță din Peninsulă a luat prima decizie în dosarul deschis pe numele său.

Fosta şefă a DIICOT va sta în arest la domiciliu pe durata procesului de extrădare.

Alina Bica, judecată în mai multe dosare, a plecat din țară în 2018, înainte ca procesele sale să se încheie. Ea a mers mai întâi în Costa Rica, unde, la un moment dat a fost fotografiată în compania Elenei Udrea. De altfel, împreună cu Elena Udrea, Alina Bica a fost reținută la un moment dat în Costa Rica, dar ulterior a fost eliberată, chiar la solicitarea fostului ministru Tudorel Toader, pentru că între timp a venit decizia CCR legată de completurile de cinci judecători, ceea ce a dus la anularea deciziei definitive prin care era condamnată și arestată acolo, în Costa Rica.

Se întâmpla la finalul anului 2018, iar curând după aceea, fosta șefă a DIICOT a părăsit teritoriul statului din America Centrală și la momentul respectiv informațiile erau că s-a întors în Europa. Între timp, rejudecarea procesului său a dus la absolut aceeași sentință: 4 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea infractorului.