Unele dintre fructele și legumele pe care obișnuim să le mâncăm conțin aceste componente vitale. Enzimele sunt molecule de proteine, care cresc viteza reacțiilor chimice din organism.

În unele cazuri, ele pot „accelera” răspunsul și de până la 1.000.000 ori. „Enzimele sunt factorul nutrițional care se găsește în aproape orice dietă”, afirmă dieteticianul Michelle Schoffro, autoarea cărții ”60 Seconds to Slim”, potrivit Womansworld.

Fiecare aspect al sănătății este afectat de prezența enzimelor

Ea observă că fiecare aspect al sănătății, inclusiv metabolismul și pierderea în greutate, este afectat de prezența enzimelor, care descompun alimentele în segmente-cheie utilizabile, cum ar fi vitaminele și mineralele.

Corpul își poate produce propriile enzime, dar, în timp, corpul devine mai puțin eficient în producerea enzimelor din cauza vârstei și a stresului. În plus, obținerea enzimelor din alimente este dificilă: aproape 100% din puterea enzimatică a unui aliment este dezactivată atunci când acesta este încălzit. 

95% din femeile cu vârsta de peste 50 de ani au deficit de enzime

Se estimează că 95% dintre femeile cu vârsta de peste 50 de ani au deficit de enzime – și, prin urmare, se îngrașă. Fără enzime suficiente, organismul nu poate descompune alimentele, așa că rămân în intestin, unde nu fac decât să crească numărul kilogramelor, spune Schoffro Cook.

Rezultatul: balonare, tulburări digestive, lipsă de energie și grăsime pe burtă. 

Enzimele descompun alimentele pentru a elimina balonarea 

Fără enzime digestive, micronutrienții (vitamine, minerale și antioxidanți) se blochează în particule de alimente voluminoase, greu de digerat, care nu pot fi absorbite și utilizate de organism.

Odată ce micronutrienții sunt eliberați din alimente prin intermediul enzimelor, aceștia pot fi utilizați pentru a îmbunătăți digestia,   a elimina balonarea, a accelera metabolismul și a impulsiona pierderea în greutate.

Cele trei alimente bogate în enzime digestive

Oamenii de știință au descoperit în alimente peste 1.000 de enzime care ajută organismul să digere, să repare și să energizeze organele.

Iată care sunt alimentele bogate în enzime digestive, care pot ajuta la pierderea kilogramelor.

Broccoli ne păzește intestinul

Când este digerat, peretele celular al legumelor crucifere verzi eliberează mirozinaza, o enzimă care previne creșterea în greutate.

De asemenea, declanșează formarea unor substanțe chimice care ucid E. coli și listeria, două din cauzele bolilor de origine alimentară și ale tulburărilor abdominale.

Ceapa întărește sănătatea inimii

Enzimele aliinazei din toate soiurile de ceapă ajută la oprirea comutatorului de stocare a grăsimilor din organism.

Se știe că această enzimă reduce nivelurile ridicate ale tensiunii arteriale și ale colesterolului rău.

Ananasul ameliorează durerea

Proaspăt sau congelat, acest fruct tropical reprezintă cea mai bogată sursă de bromelaină din lume, o enzimă care descompune proteinele din alimente, permițând ficatului să se concentreze asupra sarcinii de ardere a grăsimilor.

S-a dovedit, de asemenea, că bromelaina descompune proteinele care irită țesuturile și provoacă dureri musculare. Rezultatul? Ameliorarea rapidă a durerii!