Konica Minolta si General Electric (GE) au semnat un parteneriat pentru accelerarea dezvoltarii si comercializarii dispozitivelor pentru aplicatii luminescente OLED (diode organice luminescente), informeaza un comunicat Konica Minolta. Scopul aliantei intre Konica Minolta si General Electric este introducerea OLED-urilor pe piata in urmatorii 3 ani si revolutionarea metodelor cunoscute de iluminare.

“Datorita caracteristicilor deosebite de care dispun, cum ar fi flexibilitatea, dimensiunile,forma si greutatea redusa, OLED-urile luminescente sunt una dintre cele mai promitatoare oportunitati de afaceri in viitor. Suntem incantati sa colaboram cu GE pentru accelerarea dezvoltarii si lansarea acestei noi tehnologii revolutionare”, a declarat Masatoshi Matsuzaki, presedintele Centrului de Tehnologie Konica Minolta.

“Alianta intre Konica Minolta, un lider mondial in domeniul prelucrarii imaginilor si GE, un lider mondial in domeniul produselor luminescente, reprezinta o oportunitate extraordinara de a pune in practica comercializarea OLED-urilor. Ambele companii au obtinut rezultate importante in ceea ce priveste stadiile de cercetare si dezvoltare in tehnologia OLED-urilor. Acum, ne vom canaliza resursele si experienta in accelerarea dezvoltarii acestei noi tehnologii”, a declarat Michael Idelchik, vicepresedinte al Advanced Technology Programs al GE Global Research.

In perioada urmatoare, Konica Minolta si GE vor accelera cercetarile si estimeaza ca in viitorul apropiat tehnologia OLED va putea fi folosita in aproape toate domeniile: iluminarea interioara a cladirilor, in industria auto si aero, semnalistica si design.

Anul trecut Konica Minolta a anuntat producerea unui OLED alb cu o durata de emisie a luminii de aproximativ 10.000 ore. Prima demonstratie practica a tehnologiei OLED a fost facuta de GE in 2004.

OLED-urile reprezinta etapa urmatoare in dezvoltarea produselor de iluminat si au posibilitatea sa atinga un nivel de eficienta si performanta superior produselor de iluminat existente pe piata.

Konica Minolta Holdings ofera produse si servicii in domeniul prelucrarii digitale a imaginilor de la echipamente de birou, la echipamente medicale, instrumente si aparate de masura. Konica Minolta Technology Center are rolulde a crea noi tehnologii si materiale pentru a dezvolta cele mai performante produse optice cu larga aplicabilitate in domeniul prelucrarii imaginilor.

GE Global Research a fost primul laborator de cercetare industriala in Statele Unite si in peste 100 de ani de activitate, acest centru a contribuit la descoperii in domenii cum sunt cel medical, al motoarelor cu reactie sau al producerii energiei si luminii. GE Global Research are sediul central in Niskayuna, New York si centre tehnologice in Bangalore, Shanghai, Munchen.

 

Sursa: Capital 28 Martie 2007