"Sunt încântat să duc mai departe ceea ce am început alături de Kurt Leitner acum trei ani. Rolul nostru va continua să fie acela de a le face clienților și dealerilor noştri viaţa mai uşoară şi afacerea mai profitabilă", declară Alexander Nekolar, CEO al Porsche Finance Group. "Pe parcursul anului, acţiunile noastre au avut un impact pozitiv asupra îmbunătăţirii produselor şi procedurilor de lucru şi sperăm ca parteneriatele nostre să aibă de fiecare dată efecte dintre cele mai benefice", adaugă Alexander Nekolar, care va deţine în continuare şi funcţia de CFO al Porsche Finance Group.

Această schimbare de management vine după cei patru ani de mandat la București ai lui Kurt Leitner, care va părăsi România pentru o companie din grupul Porsche din Grecia.
 
"Îmi închei misiunea în România conștient că business-ul rămâne pe mâini bune. Sunt încrezător că evoluția pe care Porsche Finance Group a avut-o anul acesta va continua și că vom oferi în continuare servicii financiare de calitate, prin conceptul one-stop-shop cu care i-am obișnuit pe clienții noştri de aici, din România", a spus Kurt Leitner, care va părăsi compania la sfârșitul anului.

Alexander Philip-Nekolar, 37 de ani, s-a alăturat companiei în martie 2008, când a devenit Chief Financial Officer (CFO) al Porsche Finance Group. Pe parcursul celor trei ani, până să ocupe poziția de CEO, Nekolar a supervizat toate operațiunile financiare ale companiei, coordonând în mod direct business-ul bancar și cel de asigurări al grupului. De asemenea, Alexander Nekolar a fost responsabil de managementul riscului şi de operaţiunile de audit şi juridice, unul dintre proiectele majore finalizate fiind implementarea sistemului SAP în toate cele cinci entităţi ale grupului.

Înainte de a veni la București în 2008, Alexander Nekolar a lucrat timp de trei ani în cadrul Porsche Bank Group, la Viena. A coordonat departamentele financiar şi juridic, dar şi departamentele de IT şi Resurse Umane pentru Europcar, cea mai mare companie europeană de închiriere de maşini, în Austria şi Slovacia. Noul CEO al Porsche Finance Group are o experiență consistentă în management strategic şi în dezvoltarea afacerii, dobândite în companii mari, precum Telekom Austria AG. Nekolar deține o diplomă de Doctor în Ştiinţe Economice de la Universitatea de Economie din Viena.
Alexander Nekolar este pasionat de sport, practicând schi, tenis, basket şi scufundări. Vorbeşte germana şi engleza şi speră să-şi îmbunătăţească în timp şi limba română, pe care a început să o studieze de când a venit la Bucureşti acum trei ani.

Porsche Finance Group continuă să aibă o poziţie importantă pe piaţa locală cu o rată de 43% în vânzările importatorului Porsche România la sfârşitul lunii august 2011, ceea ce înseamnă că practic, aproximativ fiecare al doilea Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Porsche sau Bentley a fost finanţat prin Porsche Finance Group.

Porsche Finance Group furnizează soluţii financiare integrate, exclusiv pentru clienţii importatorului, prin reţeua sa de dealeri răspândită la nivel naţional.