Sursele Digi 24 spun că perchezițiile vizează șase birouri din cadrul Spitalului Județean din Piatra Neamț, autoritățile căutând actele și documentele legate de funcționalitatea secției de Terapie Intensivă.

Este posibil ca acțiunea să intervină pentru că anchetatorii au nevoie urgent și de alte documente și estimează să există riscul distrugerii lor sau a altor probe importante pentru anchetă. O altă variantă ar fi că s-a încercat întârzierea punerii la dispoziția lor a unor documente considerate esențiale în investigații, notează Digi 24.

Ce spune prefectul județului Neamț

Duminică dimineața, prefectul județului Neamț, George Lazăr, a anunțat că spitalul a greșit pentru că a mutat secția de Terapie Intensivă de la etajul 3 la etajul 2 fără vreo aprobare din partea DSP.

Tot duminică, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a postat pe pagina sa de Facebook, documentele care atestă că secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț avea aprobarea DSP-ului.

„Manipularea ordinară şi minciuna peneliştilor trebuie să ia sfârşit! Iată avizele şi autorizaţia DSP care demonstrează că secţia ATI de la etajele 2 şi 3 ale Spitalului Judeţean Neamţ funcţiona în legalitate. Orban şi prefectul de Neamţ trebuie să se oprească cu minciunile, din respect pentru cei care au murit acolo!”, a scris duminică Marcel Ciolacu pe Facebook, ataşând mai multe documente.

Zece persoane și-au pierdut viața

Zece pacienţi au murit în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alte şapte persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, sunt în stare gravă. Doctorul a fost transferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, iar cei șase pacienți COVID care se aflau în terapie intensivă au ajuns la spitalul mobil de la Lețcani, din Iași.