Așa sunt păcăliți clienții Telekom de un anunț care nu aparține companiei. Pentru început vei participa la un sondaj de opinie prin care îți vei exprima nemulțumirea sau mulțumirea în ceea ce privește serviciile rețelei în cauză. La final vei avea o mare surpriză. Vei fi anunțat că ești marele câștigător al unui telefon Galaxy S20 sau al unui iPhone.

Dacă vei da click în continuarea, vei ajunge la o fereastră ce conține o super ofertă: un telefon doar cu 25 de lei. Da, telefonul nu e gratuit așa cum era specificat, ci va trebui să achiți această sumă pentru a intra în posesia lui. În continuare vei avea posibilitatea să-și introduci datele personale și metoda de plată.

Anunțul conține și păreri ale clienților care ar fi primit deja telefonul, lucru care te face să crezi că este real.

Reacția Telekom România

Compania avertizează clienții să nu participe la astfel de concursuri sau sondaje și nici să nu furnizeze date personale sau date privind cardurile bancare.

„În mediul online se desfășoară o campanie de phishing prin care utilizatorii sunt informați că pot câștiga cadouri de la partenerii Telekom, în schimbul completării unui chestionar online. Acestă inițiativă nu este organizată de Telekom Romania. Vă rugăm să nu participați și să nu furnizați informații personale care pot fi folosite în mod fraudulos, precum datele dvs. de identificare (nume, prenume, CNP), informații privind carduri bancare (număr card, cod CVC, PIN) etc. Totodată, vă rugam să nu apelați niciun număr de telefon sau link indicat pentru revendicarea premiului. Dacă ați făcut deja acest lucru sau nu sunteți siguri de autenticitatea campaniilor online/concursurilor de fidelizare, ne puteți contacta prin mesageria privată Facebook Telekom Romania sau la numărul de telefon 1234.

Telekom Romania organizează campanii adresate clienților doar pe paginile oficiale de comunicare ale companiei și nu condiționează acordarea de premii de efectuarea de plăți sau de comunicarea de informații personale.

Mai multe informații despre diverse tentative de fraudă puteți găsi pe site-ul www.telekom.ro”, au declarant reprezentanții Telekom Romania pentru Capital.