Este alertă pe întreg globul. A apărut o nouă tulpină COVID. Ea a fost descoperită la 25 de oameni din Cipru. Noua variantă a fost denumită Deltacron şi are aceeaşi bază genetică a variantei Delta, alături de o parte dintre mutaţiile tulpinei Omicron.

Oamenii de ştiinţă au identificat tulpina la 25 de persoane, 11 dintre ei fiind pacienţi spitalizaţi, iar restul au simptome uşoare. Datele legate de Deltacron au fost trimise deja pentru studiu, comunităţii ştiinţifice internaţionale.

Un cercetător din Cipru a descoperit o tulpină de coronavirus care combină variantele delta și omicron, a anunțat Bloomberg News.

Leondios Kostrikis, profesor de științe biologice la Universitatea din Cipru, a numit tulpina „deltacron”, din cauza semnăturilor genetice asemănătoare cu omicron în cadrul genomului delta, potrivit Bloomberg.

S-au descoperit 25 de cazuri de virus

Până în prezent, Kostrikis și echipa sa au descoperit 25 de cazuri de virus în Cipru. Este încă prea devreme pentru a spune dacă există mai multe cazuri sau ce impact ar putea avea. Cercetătorii și-au trimis concluziile săptămâna aceasta către GISAID, o bază de date internațională care urmărește virușii.

„Vom vedea în viitor dacă această tulpină este mai patologică sau mai contagioasă sau dacă va prevala” față de cele două tulpini dominante, delta și omicron, a declarat Kostrikis într-un interviu acordat postului Sigma TV. El crede că omicron va depăși și deltacron, a spus Leondios Kostrikis.

Varianta Deltacron vine în timp ce Omicron face prăpăd pe glob

Varianta Deltacron vine în timp ce Omicron își continuă răspândirea rapidă în întreaga lume, provocând o creștere a cazurilor de Covid-19. În context, trebuie spus că Statele Unite raportează o medie de șapte zile de peste 600.000 de cazuri noi zilnic, potrivit unei analize CNBC de vineri a datelor de la Universitatea Johns Hopkins. Aceasta reprezintă o creștere de 72% față de săptămâna precedentă și un record în pandemie.

Și în România situația continuă să fie tensionată. Numărul infectărilor a crescut serios la noi în țară. Sâmbătă, 8 ianuarie, Grupul de Comunicare Strategică a arătat că, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.036 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 114 mai mult decât în ziua anterioară. 521 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Până astăzi, 58.997 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 07.01.2022 (10:00) – 08.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 26 de decese (12 bărbați și 14 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus,