Cum va fi vremea în România, duminică, 19 septembrie? Cele mai noi date de la specialiştii ANM.

Frig, ploi şi vânt puternic, dar şi vreme caldă şi însorită în alte zone ale ţării

Duminică, vremea se va menţine răcoroasă în zonele de nord şi centru ale ţării, unde se vor înregistra şi înnorări şi ploi, transmite ANM. Restul teritoriilor vor avea parte de o atmosferă însorită, însă vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor,

Temperaturile maxime se vor încadra astăzi între 12 grade Celsius în zona de nord-est şi 28 de grade Celsius în sud-est.

Va fi o zi frumoasă în Oltenia. La câmpie cerul este mai mult senin, iar mercurul din termometre va urca până la 27 de grade.

Şi în zona de sud a ţării se va înregistrat o vreme bună. Norii apar doar în zonele mai înalte, însă nu vor aduce ploi, iar temperaturile au valori mai ridicate decât cele normale pentru acest moment al anului.

Dobrogea și Bărăganul vor avea parte de o zi de duminică foarte plăcută, cu cer mai mult senin. Vântul va fi activ în special pe litoral, iar temperaturile sunt ridicate față de normalul perioadei: 25 de grade Celsius pe litoral şi 28 de grade în Bărăgan, notează stirileprotv.ro.

Cum va fi vremea în Moldova, Transilvania, Maramureş şi în vestul ţării?

Vremea este frumoasă şi în jumătatea de sud a Moldovei şi în nordul Munteniei. Vor fi înnorări destul de rare, vântul va sufla cu viteze de până la 55 de km/h, iar temperaturile rămân la aceleaşi valori ca şi sâmbătă. În schimb, în jumătatea de nord a Moldovei și în Bucovina va fi o zi mohorâtă și foarte rece, cu temperaturi între 12 și 17 grade Celsius. Vor fi înnorări persistente, ploaie, iar vântul va spori senzația de frig.

Vremea va fi închisă şi răcoroasă şi în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Mercurul din termometre va urca la cel mult 16 grade Celsius. Va ploua destul de mult, iar vântul va sufla cu peste 45 de km/h.

În Transilvania vor fi scurte momente însorite și o vreme răcoroasă, cu doar 16 grade în depresiuni. Sud-vestul provinciei o să fie mai ferit de ploi. Vântul va bate puternic pe crestele munților, unde se vor înregistra viteze de peste 70 de km/h.

În zona de vest a ţării, soarele va străluci în cea mai mare parte a zilei. În Crișana vor fi ceva înnorări și temperaturi maxime de 19 grade Celsius, însă în rest temperaturile ajung la valori agreabile, de 23-24 de grade.

Vremea la munte, la mare, dar şi în Bucureşti

În Capitală, bucureştenii vor avea parte de o vreme caldă şi plăcută, cu maxime de 27 de grade Celsius. Atmosfera însorită va fi dominantă duminică, însă vântul prinde putere și va sufla cu rafale de 45-50 de km/h. Urmează o noapte liniștită, cu o minimă de 13 grade în centrul orașului și 11 grade la periferie.

La munte, vreme este în răcire uşoară. Atmosfera va fi schimbătoare: vor fi și momente cu soare, însă pe spații mici mai vin câteva reprize de ploaie. Vântul se întețește în special la altitudini mari, pe unde va avea rafale de peste 70 de km/h.

Românii care se află astăzi la malul Mării Negre vor avea parte de o zi frumoasă și caldă, cu cer senin și 25 de grade Celsius în termometre. Apa mării are în jur de 20 grade, în schimb vântul va bate destul de puternic și va atinge viteze de 50 de km/h.

Sursa foto: Dreamstime