Alertă totală în apele Mării Negre. Agenţiile de presă internaţională anunţă faptul că, în urmă cu doar câteva minute, un bombardier rusesc Su-24 a aruncat patru bombe în jurul distrugătorului britanic HMS Defender.

Alertă în Marea Neagră

Totul s-a întâmplat în apropierea Crimeei. Nava rusă a tras mai multe focuri de avertizare spre distrugătorul britanic apoi a lansat bombele. Ministerul rus al Apărării susține că nava britanică intrase în apele teritoriale ale Federației Ruse.

Prea rusă spune că incidentul a avut loc astăzi, la prânz, iar bombardierul Suhoi a folosit doar lovituri de avertisment, la fel ca și nava marinei ruse, care a interceptat-o inițial pe cea britanică.

Explicaţiile oficialilor ruşi

“Distrugătorul intrase trei kilometri în interiorul apelor ruse, dar le-a părăsit la scurt timp după aceea”, au transmis oficiali ruși, care susțin că nava britanică a fost avertizată radio privind încălcarea apelor teritoriale, dar ar fi refuzat să țină seama de aceste avertismente, conform Reuters.

RIA Novosti a relatat că Ministerul Apărării din Rusia a convocat atașatul militar britanic în urma incidentului. Senatorul rus Serghei Tsekov a calificat mișcările navei de război drept o „încălcare flagrantă a normelor internaționale”.