Cozi interminabile de camioane au fost raportate la ieşirea din ţară spre Ungaria. Aplicaţia online a Poliţiei de Frontieră Române monitorizează timpii de aşteptare în punctele de trecere. Conform acesteia se înregistrează un număr mare de mijloace de transport marfă prezente la verificările de frontieră pe sensul de ieşire din ţară.

Se pare că în PTF Nădlac II se aşteaptă până la 150 de minute pentru efectuarea formalităţilor. La Vărşand se aşteaptă 90 de minute. Şoferi prezenţi în coloană pe autostradă, înainte de Nădlac, au declarat că aşteaptă mai mult decât menţionează autorităţile. „Este o coloană de cinci kilometri de TIR-uri în spatele meu. Eu mai am în faţă vreo 15 TIR-uri şi aştept deja de trei ore.”, a declarat un şofer din Arad care se deplasează spre Franţa.

Oamenii stau la cozi pentru a intra în Ungaria

La Nădlac II au fost deschise patru artere de control pentru traficul greu. Pe sensul de ieşire din România, la Vărşand sunt deschise trei. La Nădlac I, unde se aşteaptă cel mai puţin, respectiv 30 de minute, este deschisă o arteră. „Poliţia de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria. Numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de partea ungară.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Autorităţile de frontieră române au solicitat celor din Ungaria să aloce personal suplimentar, pentru a se forma echipe comune în vederea deschiderii mai multor artere de control. Tranzitarea frontierelor cu autoturisme, microbuze sau autocare se desfăşoară în condiţii normale, fără timpi mari de aşteptare. Nu este prima dată când se întâmplă astfel de evenimente la ieșirile din țară. În ultima perioadă, au fost din ce în ce mai multe blocaje în vămi. Totul se întâmplă din cauza verificărilor suplimentare care se fac din cauza pandemiei de coronavirus.