Este pericol la granița cu România. Numărul de infectări cu Covid-19 a explodat în Bulgaria, țara care a anunțat totuși relaxearea măsurilor începând de luni. Potrivit oficialilor, există o temere că bulgarii se află în fața unui al doilea val de infectări, relatează agenţia DPA.

În ultima săptămână, pe fondul măsurilor de relaxare, s-a înregistrat un record de 555 de noi cazuri. de infectări cu Covid-19. „Probabil Bulgaria trece în prezent printr-un al doilea val epidemic, consideră inspectorul şef pentru sectorul sanitar”, Angel Kuncev. Trebuie menționat c ă de la începutul pandemiei COVID-19, Bulgaria a înregistrat numai 3.266 de cazuri de infectare, dintre care 172 de decese.

Oficialii bulgari au luat însă decizia de a relaxa măsurile începând de luni. Masca nu va mai fi obligatorie în magazine, dar rămâne obligatorie în transportul public, farmacii şi spitale, iar carantina nu va mai fi aplicată în cazul persoanelor revenite din Spania, Italia, Olanda, Irlanda şi Malta, dar rămâne valabilă în cazul celorlalte ţări, cu excepţia decisă anterior a Serbiei, Bosniei şi Herţegovinei şi Muntenegrului. Până la 30 iunie vor fi interzise vizitarea discotecilor, piano barurilor, cluburilor de noapte şi a altor astfel de localuri. Organizarea de evenimente de grup în interior la care participă peste 10 persoane, inclusiv nunţi, baluri, botezuri şi alte astfel de manifestări, va fi interzisă în aceeaşi perioadă. Premierul Boiko Boris i-a cerut ministrului Kiril Ananiev să facă demersurile necesare pentru ca Bulgaria să se alăture unei eventuale iniţiative europene privind obţinerea unui vaccin împotriva noului coronavirus.