Reţeaua de televiziune Canal Plus va tăia 500 de locuri de muncă în Franţa, ceea ce reprezintă 18% din personal, potrivit presei din Hexagon. Reducerea va fi făcută prin plecări voluntare, a scris site-ul Les Jours, citat de Deadline, şi vine într-o perioadă în care gigantul de televiziune cu acces plătit s-a confruntat cu o scădere a numărului abonaţilor şi competitori privind drepturile asupra programelor sportive.

În prezent, Canal+ are 16,2 milioane, de aproximativ zece ori mai puţin decât Netflix (149 de milioane). Reţeaua, deţinută de Vivendi, a semnalat, în luna mai, că are în vedere acoperirea unei zone internaţionale cu ştiri prin achiziţionarea M7, companie independentă pay-TV care operează în Benelux şi Europa Centrală, la un preţ de peste 1 miliard de euro. Aceasta investiţie, cea mai mare făcută de Canal+ în ultimele două decenii, îi aduce reţelei o bază de aproximativ 20 de milioane de abonaţi, scrie news.ro.

Grupul media a redus costurile în ultimii ani, astfel că în 2018 a cunoscut o creştere a profitabilităţii. Anul trecut, a închis serviciul SVOD CanalPlay, iar anul acesta, în martie, a lansat în Franţa un serviciu de streaming dedicat exclusiv serialelor.

Drepturile pentru programele sportive au reprezentat o problemă serioasă pentru companie. Ea a pierdut drepturile pentru Premier League în Franţa, obţinute de compania spaniolă Mediapro. Săptămâna viitoare, scrie presa franceză, va avea loc o întâlnire la care vor fi discutate condiţiile plecărilor voluntare.