Circa 8,3% din totalul cazurilor de infectare cu coronavirus în Italia corespund personalului medical, procent dublu faţă de cel înregistrat în China, arată un studiu al fundaţiei Gimbe realizat pe baza datelor Institutului Superior de Sănătate din Italia, consemnează miercuri agenţia EFE.

În total 2.629 de medici, infirmieri şi alte cadre medicale au avut rezultat pozitiv la testul pentru coronavirusul SARS-CoV-2, conform datelor actualizate marţi, când bilanţul arăta în Italia 31.506 de îmbolnăviri de COVID-19, printre care 2.503 persoane decedate şi 2.941 vindecate.

Cadrele medicale din Italia critică insuficienţa materialelor sanitare de protecţie

Informaţia privind numărul infectărilor în rândul cadrelor medicale italiene apare într-un moment în care acestea din urmă critică insuficienţa materialelor sanitare de protecţie, precum măşti, combinezoane sau mănuşi, în pofida unor iniţiative cum a fost cea a Chinei, care a trimis în Italia 30 de tone de astfel de materiale.

Preşedintele Federaţiei naţionale a medicilor italieni, Filippo Anelli, a cerut să fie testate pentru coronavirus toate cadrele medicale, întrucât ”medicii asimptomatici, dar pozitivi fără să ştie, reprezintă un risc enorm pentru spitale”, scrie Agerpres.