Joi, 13 ianuarie, ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, i-a informat pe oamenii de acasă, prin intermediul Facebook-ului, că a fost infectat cu Sars-CoV-2. Acesta a spus că a fost contaminat cu tulpina sud-africană, deși este vaccinat cu două doze de ser anti-COVID-19.

„Sunt vaccinat cu două doze, m-am protejat rezonabil, totuși Omicron se descurcă mai bine…”, a spus ministrul Culturii.

Ministrul Culturii, infectat cu Omicron

Din fericire, acesta se simte bine deoarece are o formă ușoară a bolii, acum fiind în carantină acasă.

„După revenirea dintr-un scurt concediu, în vederea reluării activităților curente am făcut un test RT-PCR care s-a dovedit a fi… pozitiv. Sigur că m-am izolat imediat urmând un regim de tele-muncă până luni, când expiră carantina legală. Am mai avut un episod de Covid19 în noiembrie 2020, sunt vaccinat cu două doze, m-am protejat rezonabil, totuși Omicron se descurcă mai bine…

Simptomele sunt minime, analizele OK, abia aștept întoarcerea între colegi”, a explicat acesta.

Romașcanu regretă că s-a îmbolnăvit: „Am ratat cea mai frumoasă săptămână din anul unui ministru”

Lucian Romașcanu a spus oamenilor că regretă nespusă că s-a îmbolnăvit deoarece nu a putut fi prezent la evenimentele din Ziua Culturii Naționale.

„Ceea ce regret nespus este că am ratat una dintre cele mai frumoase, dacă nu cea mai frumoasă săptămână din anul unui ministru, săptămâna ce cuprinde Ziua Culturii Naționale. Am lipsit de la decorarea cu Ordinul Steaua României de la Cotroceni a marelui Gheorghe Zamfir și a legendarului actor Constantin Codrescu, printre alții, la propunerea Ministerului Culturii.

Am ratat un superb concert al Orchestrei Metropolitane București sub bagheta lui Daniel Jinga, cu Paula Seling, la Buzău. Am ratat întâlniri deosebite cu omologul meu Sergiu Prodan de la Chișinau (ciudat, o singură cultură, doi miniștri…), cu membri ai Academiei Române, și, cel mai trist, am ratat prezența la superbul spectacol ce va avea loc sâmbătă, pe 15 ianuarie, la Teatrul Național, dedicat Zilei Culturii Naționale.

La TNB va concerta orchestra Operei Naționale sub bagheta lui Tiberiu Soare împreună cu artiști ai Operei, vor recita actori de calibru români și moldoveni, va fi minunat! Vă invit să urmăriți pe TVR sau la Radio Romania Cultural evenimentul. În rest, să avem sănătate și să ne revedem curând!”, a scris Lucian Romaşcanu pe facebook.