Potrivit Afp, presupuşii membri sau susţinători ai unui mic grup de extremă dreaptă sunt judecaţi de luni de un tribunal din Dresda pentru că au participat la atacuri asupra unor responsabili politici, refugiaţi şi activişti anti-fascişti, informează agerpers.

Astfel, potrivit parchetului, cei patru acuzaţi, trei bărbaţi şi o femeie, erau membri sau susţinători ai micului grup „Groupe Freital”, după numele unui oraş din estul Germaniei, care încercau să răspândească „un climat de frică” în siajul venirii în Germania a sute de mii de migranţi în 2015.

Anumiţi membri ai grupului sunt suspectaţi că au participat la atacuri asupra unui vehicul al unui ales local, a biroului unui responsabil local al stângii radicale şi a unui centru de găzduire pentru solicitanţii de azil.

Un proces lung

În ceea ce privește derularea procesului, acesta ar urma să dureze până la sfârşitul anului.

Doi dintre cei trei bărbaţi, în vârstă de 27 şi respectiv 53 de ani, sunt acuzaţi de apartenenţă la o „organizaţie teroristă”. Celelalte două persoane judecate, în vârstă de 31 de ani, au acţionat ca susţinători ai grupului, potrivit acuzării.

În martie 2018 în faţa aceluiaşi tribunal, opt membri ai „Groupe Freital” au fost condamnaţi la închisoare cu executare pentru tentativă de crimă.