Alertă în Biserică! Episcopul Gurie al Devei şi Hunedoarei, internat la ATI după ce s-a infectat cu COVID

După ce s-a aflat că episcopul în vârstă de 53 de ani se află la Terapie Intensivă, oamenii au fost invitaţi pe rețelele de socializare să se roage pentru acesta. Totodată, trebuie menționat că episcopul Gurie are plămânii afectaţi după infecţia cu COVID-19.

„Pacientul a fost internat vineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, la Secţia de Boli Infecţioase, sâmbătă a fost transferat la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, iar în prezent se află la ATI. Faţă de primele zile de când a fost adus, starea de sănătate este mai bună, nu este intubat, este cooperant”, a declarat dr. Emil Stoica Mariş, managerul SJU Deva, conform adevarul.ro

România va da noua tulpină de COVID-19

Anterior, medicul Gindrovel Dumitra a subliniat că, pentru a preveni apariţia unor noi variante periculoase, aşa cum este acum Delta, trebuie să oprim neapărat răspândirea virusului, iar asta este posibil numai prin vaccinare şi prin respectarea distanţării, notează digi24.ro.

„Cu cât acest virus va fi lăsat să circule liber, este foarte posibil să asistăm la apariția de noi variante. (…)  Asta ar fi amenințare pentru întreaga lume. Acest lucru este posibil oriunde în lume. (…) Cel mai periculos când se ajunge la noi variante este ca acestea să scape de sub protecția oferită de anticorpii obținuți prin boală, dar și prin vaccinare”, a declarat Gindrovel Dumitra.

În alt interviu recent, acordat SpotMedia.ro, acelaşi medic vorbea despre pericolul unei tulpini româneşti de coronavirus.

„Cea mai mare teamă a mea este posibilitatea de a se dezvolta o tulpină autohtonă pe acest fond și s-o luăm de la capăt. (…) Noile variante s-au selectat în țările și teritoriile unde virusul s-a răspândit necontrolat. (…) Asta ar fi cea mai mare tragedie care ar putea să se întâmple. Din păcate, suportăm cu toții consecințele lipsei de decizie”, declara medicul.