Alertă în Capitală! Rata de incidență a ajuns la 14,2. COVID continuă să se răspândească

În acest context, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în şedinţă extraordinară, prin utilizarea mijloacelor electronice de comunicare.

Așadar, a fost adoptată o nouă decizie care pune în aplicare măsurile stabilite de Guvern iar circulaţia între orele 20:00 şi 05:00 a persoanelor nevaccinate a devenit permisă doar cu declaraţie.

Ce restricții trebuie respectate în București?

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice închise şi deschise. De asemenea, trebuie respectate și următoarele restricții:

  • Carantina de noapte între 20:00 şi 5:00 pentru persoanele nevaccinate (Persoanele vaccinate sau trecute prin boală nu au nevoie de declaraţie);
  • Restaurante şi cinematografe deschise la jumătate din capacitate pentru vaccinaţi şi trecuţi prin boală;
  • Evenimente private (nunţi, botezuri) la jumatate din capacitate (cel mult 200 de persoane), pentru vaccinaţi şi cei trecuţi prin boală;
  • Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este interzisă;
  • Săli de sport deschise la jumatate din capacitate pentru vaccinaţi şi cei trecuţi prin boală;
  • activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună şi sunt vaccinate sau trecute prin boală.

Trebuie menționat și faptul că magazinele se vor închide la ora 22:00, în urma noilor hotărâri luate de autorități pentru a preveni răspândirea COVID-19.

România va da noua tulpină de COVID-19

Medicul Gindrovel Dumitra subliniază că, pentru a preveni apariţia unor noi variante periculoase, aşa cum este acum Delta, trebuie să oprim neapărat răspândirea virusului, iar asta este posibil numai prin vaccinare şi prin respectarea distanţării, notează digi24.ro.

„Cu cât acest virus va fi lăsat să circule liber, este foarte posibil să asistăm la apariția de noi variante. (…)  Asta ar fi amenințare pentru întreaga lume. Acest lucru este posibil oriunde în lume. (…)

Cel mai periculos când se ajunge la noi variante este ca acestea să scape de sub protecția oferită de anticorpii obținuți prin boală, dar și prin vaccinare. Cea mai mare teamă a mea este posibilitatea de a se dezvolta o tulpină autohtonă pe acest fond și s-o luăm de la capăt. (…) Noile variante s-au selectat în țările și teritoriile unde virusul s-a răspândit necontrolat. (…) Asta ar fi cea mai mare tragedie care ar putea să se întâmple. Din păcate, suportăm cu toții consecințele lipsei de decizie”, a declarat Gindrovel Dumitra.